Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

Mestres de Dharma

Mestres de Dharma

Padmasambhava

Padmasambhava

Padmasambhava [1] (Sànscrit) o Padmākara (Sànscrit) (Tibetà,  པདྨཱ་ཀ་ར་ Padmakara; པདྨ་འབྱུང་གནས་, Pemajungne, en transliteració sànscrita པདྨ་སམྦྷ་ཝ་ Padmasambhava)   Padmasambhava, o Padmākara, com també se'l coneix, significa 'Nascut del lotus', en referència...

Yeshe Tsogyal

Yeshe Tsogyal

Yeshe Tsogyal (Tibetà ཡེ་ཤེས་མཚོ་རྒྱལ་)    Dakini Yeshe Tsogyal  Yeshe Tsogyal és la consort principal de Guru Padmasambhava. Ella va ser Vajravārāhī en forma humana i també una emanació de Tara i Buddhalochana.   Biografia Va néixer com a princesa en...

Shantideva

Shantideva

Shantideva (Sànscrit, Śāntideva; tibetà, ཞི་བ་ལྷ་, Shiwa Lha)    Shantideva  Shantideva (c.685-763) va ser un gran mestre, erudit i bodhisattva indi, autor del Bodhicharyavatara (Introducció al camí del bodhisattva)[1]. També va escriure el Shikshasamucchaya...

Atisha

Atisha

Atisha (Sànscrit Atiśa Dīpaṃkara Śrījñāna, o Adhīśa; tibetà ཨ་ཏི་ཤ་མར་མེ་མཛད་དཔལ་ཡེ་ཤེས་, Atisha Marmese Pal Yeshe)   Jowo Je Gloriós Atisha  Atisha Dipamkara Shrijñana (982-1054) va ser un gran mestre i erudit indi, i autor de molts textos, inclosa La...

Vimalamitra

Vimalamitra

Vimalamitra (Sànscrit; tibetà དྲི་མེད་བཤེས་གཉེན, Drime Shenyen)   Vimalamitra, també conegut com Mahavajra, va ser un dels mestres budistes indis més erudits. Va viatjar al Tibet en el segle IX, on va ensenyar extensament i va redactar i va traduir nombrosos...

Milarepa

Milarepa

Milarepa (tibetà མི་ལ་རས་པ)   MilarepaMilarepa (1040-1123) [1] és considerat com el fundador de l'escola Kagyü del Budisme tibetà. La seva biografia és una de les històries més populars i arrelades de la cultura tibetana. Biografia Milarepa va néixer l'any del...

Tulku Urgyen Rinpotxé

Tulku Urgyen Rinpotxé

Tulku Urgyen Rinpotxé (1920-1996) (Tibetà སྤྲུལ་སྐུ་ཨོ་རྒྱན་རིན་པོ་ཆེ་) Un dels més grans mestres de Dzogchen i Mahamudra dels últims temps, el llinatge dels quals el continuen els seus fills Chökyi Nyima Rinpotxé, Tsikey Chokling Rinpotxé, Tsoknyi Rinpotxé...

Dilgo Khyentse Rinpotxé

Dilgo Khyentse Rinpotxé

Dilgo Khyentse Rinpotxé (Tibetà དིལ་མགོ་མཁྱེན་བརྩེ་རིན་པོ་ཆེ་)   Dilgo Khyentse RinpotxéDilgo Khyentse Rinpotxé (1910-1991) va néixer a la regió Derge de Kham, al Tibet oriental. Va ser reconegut com l'emanació de la ment de Jamyang Khyentse Wangpo (1820-1892) i...

Chatral Sangye Dorje

Chatral Sangye Dorje

Chatral Sangye Dorje (Tibetà བྱ་བྲལ་སངས་རྒྱས་རྡོ་རྗེ་)   Imatge de Chatral Rinpotxé, Sangye Dorje.Kyabje Chatral Rinpotxé, Sangye Dorje (1913-2015) va ser un reconegut mestre Dzogchen, un yogui solitari conegut i admirat per la seva gran realització i la seva...

Nyoshul Khen Rinpotxé

Nyoshul Khen Rinpotxé

Nyoshul Khen Rinpotxé (Tibetà སྨྱོ་ཤུལ་མཁན་པོ་འཇམ་དབྱངས་རྡོ་རྗེ་)   Nyoshul Khen RinpotxéNyoshul Khen Rinpotxé o Nyoshul Khenpo Jamyang Dorje (1932-1999) va ser un mestre tan consumat de Dzogchen, i tal autoritat en els ensenyaments de Longchenpa, que els seus...

Chökyi Nyima Rinpotxé

Chökyi Nyima Rinpotxé

Chökyi Nyima Rinpotxé (n. 1951) (Tibetà ཆོས་ཀྱི་ཉི་མ་རིན་པོ་ཆེ་) En el setè mes llunar de 1951, Tulku Chokyi Nyima Rinpotxé va néixer dins de la família Tsangsar com el fill primogènit de Tulku Urgyen Rinpotxé, la família del qual ha sustentat durant moltes...

Kyabgön Phakchok Rinpotxé

Kyabgön Phakchok Rinpotxé

Kyabgön Phakchok Rinpotxé (Tibetà སྐྱབས་མགོན་འཕགས་མཆོག་རིན་པོ་ཆེ་) Va néixer al 1981 fill de Tsikey Chokling Rinpotxé i la seva esposa Dechen Paldron. El seu avi va serTulku Urgyen Rinpotxé. És el germà gran de Khyentse Yangsi Rinpotxé. Es un dels sustentadors del...

Tsikey Chokling Rinpotxé

Tsikey Chokling Rinpotxé

Tsikey Chokling Rinpotxé (1953-2020) (Tibetà རྩི་ཀེ་མཆོག་གླིང་རིན་པོ་ཆེ་) Al 1953 va néixer Lungtok Gyatso, el segon fill de Tulku Urgyen Rinpotxè, que va ser reconegut a Tsurphu per Sa Santedat el 16è Gyalwang Karmapa com la quarta reencarnació de Terchen Chokgyur...

Mingyur Rinpotxé

Mingyur Rinpotxé

Mingyur Rinpotxé (Tibetà མི་འགྱུར་རིན་པོ་ཆེ་) Mingyur Rimpotxé va néixer a Nubri, Nepal en 1975. Als tres anys, Kyabje Dilgo Khyentse Rimpotxé el va reconèixer com l'encarnació de Yongey Mingyur Rimpotxé i Kangyur Rimpotxé, què van ser grans ioguis tibetans i tertöns....

Tsoknyi Rinpotxé

Tsoknyi Rinpotxé

Tsoknyi Rinpotxé (Tibetà ཚོགས་ གཉིས་ རིན་པོ་ཆེ་) o Ngawang Tsoknyi Gyatso (nascut el 13 de març de 1966) Sa Santedat el 16è Gyalwang Karmapa va reconèixer al tercer Tsoknyi Rinpoche com l'encarnació de Drubwang Tsoknyi Rinpotxé. És un gran mestre reconegut de les...

Subscriu-te a la newsletter

Rebràs periòdicament informació de les nostres activitats

Subscriu-te a la newsletter

Confirma la teva subscripció fent clic en l'enllaç que rebràs per correu!