Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

Mestres de Dharma

Mestres de Dharma

Padmasambhava

Padmasambhava

Padmasambhava [1] (Sànscrit) o Padmākara (Sànscrit) (Tibetà,  པདྨཱ་ཀ་ར་ Padmakara; པདྨ་འབྱུང་གནས་, Pemajungne, en transliteració sànscrita པདྨ་སམྦྷ་ཝ་ Padmasambhava)   Padmasambhava, o Padmākara, com també se'l coneix, significa 'Nascut del lotus', en referència...

Yeshe Tsogyal

Yeshe Tsogyal

Yeshe Tsogyal (Tibetà ཡེ་ཤེས་མཚོ་རྒྱལ་)    Ḍākiṇī Yeshe Tsogyal  Yeshe Tsogyal és la consort principal de Guru Padmasambhava. Ella va ser Vajravārāhī en forma humana i també una emanació de Tara i Buddhalochana.   Biografia Va néixer com a princesa en...

Atisha

Atisha

Atisha (Atīśa) (Sànscrit Atiśa Dīpaṃkara Śrījñāna, o Adhīśa; tibetà ཨ་ཏི་ཤ་མར་མེ་མཛད་དཔལ་ཡེ་ཤེས་, Atisha Marmese Pal Yeshe)     Jowo Je Gloriós Atisha  Atisha Dipamkara Shrijñana (982-1054) va ser un gran mestre i erudit indi, i autor de molts textos,...

Milarepa

Milarepa

Milarepa (tibetà མི་ལ་རས་པ)   MilarepaMilarepa (1040-1123) [1] és considerat com el fundador de l'escola Kagyü del Budisme tibetà. La seva biografia és una de les històries més populars i arrelades de la cultura tibetana. Biografia Milarepa va néixer l'any del...

Tulku Urgyen Rinpotxé

Tulku Urgyen Rinpotxé

Tulku Urgyen Rinpotxé (1920-1996) (Tibetà སྤྲུལ་སྐུ་ཨོ་རྒྱན་རིན་པོ་ཆེ་) Un dels més grans mestres de Dzogchen i Mahamudra dels últims temps, el llinatge dels quals el continuen els seus fills Chökyi Nyima Rinpotxé, Tsikey Chokling Rinpotxé, Tsoknyi Rinpotxé...

Chökyi Nyima Rinpotxé

Chökyi Nyima Rinpotxé

Chökyi Nyima Rinpotxé (n. 1951) (Tibetà ཆོས་ཀྱི་ཉི་མ་རིན་པོ་ཆེ་) En el setè mes llunar de 1951, Tulku Chokyi Nyima Rinpotxé va néixer dins de la família Tsangsar com el fill primogènit de Tulku Urgyen Rinpotxé, la família del qual ha sustentat durant moltes...

Tsike Chokling Rinpotxé

Tsike Chokling Rinpotxé

Tsike Chokling Rinpotxé (1953-2020) (Tibetà རྩི་ཀེ་མཆོག་གླིང་རིན་པོ་ཆེ་) Al 1953 va néixer Lungtok Gyatso, el segon fill de Tulku Urgyen Rinpotxè, que va ser reconegut a Tsurphu per Sa Santedat el 16è Gyalwang Karmapa com la quarta reencarnació de Terchen...

Mingyur Rinpotxé

Mingyur Rinpotxé

Mingyur Rinpotxé (Tibetà མི་འགྱུར་རིན་པོ་ཆེ་) Mingyur Rimpotxé va néixer a Nubri, Nepal en 1975. Als tres anys, Kyabje Dilgo Khyentse Rimpotxé el va reconèixer com l'encarnació de Yongey Mingyur Rimpotxé i Kangyur Rimpotxé, què van ser grans ioguis tibetans i tertöns....

Tsoknyi Rinpotxé

Tsoknyi Rinpotxé

Tsoknyi Rinpotxé (Tibetà ཚོགས་ གཉིས་ རིན་པོ་ཆེ་) o Ngawang Tsoknyi Gyatso (nascut el 13 de març de 1966) Sa Santedat el 16è Gyalwang Karmapa va reconèixer al tercer Tsoknyi Rinpoche com l'encarnació de Drubwang Tsoknyi Rinpotxé. És un gran mestre reconegut de les...