Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

«Therigatha» VV.AA.

Autor: VV.AA.
ISBN: 9788499885278
Any: 2016
Pàgines: 192
Editorial: Kairós

 

THERIGATHA

Poemes budistes de dones sàvies

El Therigatha (literalment “Poemes d’ancianes sàvies” o de dones que han crescut en saviesa) és considerat la primera antologia universal de literatura femenina. Es tracta dels poemes que van transmetre les primeres dones que es van unir a l’ordre budista. Per tant, formen un testimoniatge de la màxima importància per a conèixer el budisme dels orígens, un material que més tard va ser incorporat en el cànon budista en llengua pali. La seva qualitat espiritual i fondària literària no té parangó. I, no obstant això, fins avui no havien estat traduïts ni publicats en espanyol.

La present edició ha estat acuradament traduïda pel poeta Jesús Aguado. Cada poema ve contextualitzat (amb el material biogràfic disponible de cada autora) i s’ha procurat que el resultat final sigui el més poètic possible segons els criteris estilístics i retòrics de la llengua castellana.

1. La més antiga antologia universal de literatura femenina traduïda a l’espanyol per primera vegada. 2. De màxim interès per als interessats en qüestions de gènere. 3. Indispensable per a budistes practicants o estudiosos de les religions d’Àsia. 4. D’extraordinària potència poètica.