Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

“Vivir es morir. Cómo prepararse para morir, la muerte y más allá”. Dzongsar Khyentse Rinpoche

Autor: Dzongsar Khyentse Rinpoche
ISBN: 978-84-122595-0-6
Any: 2020
Pàgines: 272
Editorial: Ediciones Virupa
 

Vivir es morir. Cómo prepararse para morir, la muerte y más allá. Dzongsar Khyentse Rinpoche

«No hauríem tots d’intentar contemplar la inevitabilitat de la nostra pròpia mort almenys un cop a la vida? Sobretot perquè cadascú de nosaltres morirà, la qual cosa és una dada crucial. No té sentit dedicar algun esforç a processar el fet ineludible de la nostra pròpia mort?» ~ Dzongsar Khyentse Rinpotxé.

Poc importa si ets ric, famós, si tens contactes, si tens talent, si ets intel·ligent o extremadament compassiu; ningú pot evitar la mort. Tot i així, quants creiem que la mort no ens ocorrerà mai a nosaltres? O ens preguntem com deu ser morir? O imaginem què passa després de la mort? La mort és innegable i inevitable, així que no tindria sentit almenys que ens informéssim sobre el fet del qual no en podrem escapar? A Vivir es morir, Dzongsar Jamyang Khyentse ens ofereix tot allò que necessitem per a enfrontar-nos a la mort amb confiança i tranquil·litat. Cada etapa del procés de la mort està descrita detalladament i acompanyada de consells clars i pràctics sobre com guiar als moribunds a través dels bardos i fins a la pròxima vida. Rinpotxé també aborda preguntes freqüents com ara: com d’ honestos hauríem de ser amb els moribunds? Com hem de parlar-li sobre la mort a algú que no té creences espirituals? Com ajudem a algú que ja ha mort? Independentment de les teves preferències o creences espirituals —o absència d’elles—, si estàs assimilant la mort imminent d’un ser estimat, la teva pròpia mort o si treballes amb moribunds, Viure és morir t’ajudarà a preparar-te per a trobar-te amb la mort de manera conscient i assenyada, i amb la ment repleta de compassió.