Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

“Las palabras de mi maestro perfecto” de Patrul Rinpotxé

Autor: Patrul Rinpoche
ISBN: 978-84-9988-369-4
Edició: 2008
Pàgines: 680
Editorial Kairós

 

“Las palabras de mi maestro perfecto” de Patrul Rinpotxé és un comentari clàssic sobre les pràctiques preliminars del Longchen Ñingtig (“L’essència del cor del vast espai”), un dels cicles d’ensenyances més conegut i un tresor espiritual (terma) de l’escola Ñingmapa, la tradició més antiga del budisme tibetà.

És considerat per nombrosos mestres de totes les escoles com una guia suprema, alhora profunda, plena de vida i detallada, de totes les pràctiques preliminars i, d’una manera més general, com una ensenyança fonamental sobre el Vehicle dels Mantres Secrets, del qual n’exposa l’essencial d’una manera clara i senzilla.

L’estil directe i familiar, i la gran varietat de cites, anècdotes i proverbis que acompanyen cada idea important eviten la monotonia de les exposicions clàssiques. La referència constant a experiències viscudes denuncia la futilitat dels enfocaments purament intel·lectuals i porta a veure la pràctica autèntica del budisme com una veritable transformació interior.