Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

«Enamorado del mundo» de Mingyur Rinpotxé

Autor: Mingyur Rimpotxé
ISBN: 978-84-949984-0-9
Edició: 2019
Pàgines: 320
Editorial: Rigden Institut Gestalt

 

“Enamorado del mundo. El viaje de un monje a través de los bardos de la vida y de la muerte”.

Una nit, el respectat mestre tibetà Mingyur Rinpotxé parteix sigilosament del monestir indi en el qual sempre ha viscut, decidit a embarcar-se en un retir errant de quatre anys de durada. Tot sol per primera vegada en la seva vida, el monjo pretén deixar enrere els seus privilegis i explorar els aspectes més profunds i desconeguts del seu ser. I el que descobreix tant sobre sí mateix com sobre el món canvia radicalment els seus ensenyaments i la seva pràctica meditativa.

Enamorat del món narra l’emocionant història de dos tipus de mort: la del cos, representada per l’experiència pròxima a la mort que sorprèn a Rinpotxé tres setmanes després d’iniciar el retir, quan cau greument malalt, i també la de l’ego, que li descobreix el que significa despullar-se dels seus títols, distincions i identitat com a monjo.

Un relat íntim que posa de manifest el poder de transformar la por a la mort en una vida de goig i plenitud.

«Aquesta obra ens endinsa en la profunda vivència d’un jove mestre budista. Després d’embarcar-se en un retir errant completament sol, Mingyur Rinpotxé es topa amb la por, l’aversió i la malaltia, i fins i tot està a punt de morir. No obstant això, les dificultats que haurien desconcertat a qualsevol persona es converteixen per a ell en oportunitats per a treballar la seva ment i transformar l’adversitat en un despertar. La seva decisió de descriure aquest procés amb tant de detall m’ha resultat de gran ajuda en el meu propi camí, i converteix aquest llibre en un dels més inspiradors que he llegit mai».

Pema Chödrön, autora de “Cuando todo se derrumba”