Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

«El cristal y la via de la luz» de Chögyal Namkhai Norbu

Autor: Chögyal Namkhai Norbu
ISBN: 978-847245-33-88
Edició: 1996
Pàgines: 304
Editorial: Kairós

 

“El cristal y la vía de la luz”.

En els fascinants passatges autobiogràfics del cristall i la via de la llum, Namkhai Norbu, un mestre espiritual tibetà, dóna vida de manera brillant a les profundes tradicions espirituals del seu país natal. L’autor va desentranyant la complexitat de les mateixes a mesura que narra la seva pròpia història, situant els ensenyaments en el seu context tradicional i mostrant la seva profunda rellevància per al món d’avui.

Aquest és el primer informe complet escrit en llengües occidentals per un lama tibetà sobre la tradició coneguda com dzogchén o “gran perfecció”, que constitueix l’essència de totes les tradicions espirituals del Tibet. Ell mateix examina els diversos nivells de la senda espiritual des del punt de vista de l’ensenyament suprem, que en el dzogchén és introduïda directament pel mestre al deixeble des del mateix començament de la seva relació.

El cristall i la via de la llum serà d’interès tant per al lector general com per al tibetòleg i l’interessat en la pràctica del budisme. El compilador, John Shane, ha aconseguit harmonitzar els recomptes anecdòtics de la vida de l’autor amb els ensenyaments mateixos, produint un llibre molt informatiu i fàcil de llegir.

Chögyal Namkhai Norbu va néixer al Tibet oriental, a la regió de Dege i va ser reconegut com la reencarnació d’un gran mestre de la tradició Dzogchen: Adzam Drugpa (1842-1934).

Dzogchen, que significa “La Gran Perfecció”, és una tradició paral·lela a les altres escoles tibetanes i ensenya com reconèixer directament la nostra Naturalesa Essencial (Rigpa).

Va rebre l’educació tradicional tibetana en tots els sistemes de pràctica budista incloent la transmissió autèntica de Dzogchen. En 1960 el gran erudit italià del budisme tibetà Guisseppe Tucci el va convidar a Europa. Va passar més de 20 anys ensenyant a l’Institut Orientale de Napoli.