Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

«La dicha de la sabiduría» de Mingyur Rinpotxé

Autor: Yongey Mingyur Rimpoché
ISBN: 978-84-937808-2-1
Edició: 2010
Pàgines: 368
Editorial: Rigden-Institut Gestalt

 

“La dicha de la sabiduría”.

Yongey Mingyur Rinpotxé és un dels més celebrats mestres de meditació tibetans de la nova generació, i els seus ensenyaments han emocionat a gent de totes les creences al voltant del món. El seu primer llibre, L’alegria de la vida, va estar en la llista de més venuts del diari The New York Times i elogiat per personalitats conegudes com a Richard Gere o Julian Schnabel per la seva claredat, el seu enginy i la seva perspectiva única en la relació entre la ciència i el budisme.

En el seu nou llibre,  “La dicha de la sabiduría”, tracta de l’oportú i etern problema de l’ansietat en la nostra vida diària. «Des de la perspectiva budista, amb els seus 2.500 anys d’antiguitat», escriu Yongey Mingyur, «tots els capítols de la història humana podrien descriure’s com una “era d’ansietat”. Aquesta ansietat que sentim ara ha format part de la condició humana des de fa segles». Davant això, què hem de fer? Hem d’escapar o hem de sucumbir? Tots dos camins ens dirigeixen inevitablement a complicar més les nostres vides. «El budisme», diu l’autor, «ofereix una tercera opció. Podem observar directament les emocions pertorbadores i els problemes que sofrim en la nostra vida, i veure’ls com a esglaons que ens condueixen a la llibertat. En lloc de rebutjar-los o rendir-nos a ells, podem entaular amistat amb ells, treballar amb ells per a aconseguir una experiència duradora i autèntica de la nostra saviesa, confiança, claredat i felicitat intrínseques».