Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

«Medicina y compasión» de Chökyi Nyima Rinpotxé i David R. Shlim

Autor: Chökyi Nyima Rinpoche
ISBN:  978-84-8445-152-5
Any: 2006
Pàgines: 216
Editorial: Gaia Ediciones

 

Medicina y compasión: consejos de un lama tibetano para cuidadores“.

Com treballar amb aquells que sofreixen per la seva malaltia, amb aquells qui els cuiden, amb persones moribundes o amb les famílies de persones greument malaltes… MEDICINA Y COMPASIÓN serà d’especial utilitat per a professionals mèdics, treballadors socials, professors, pares de nens amb necessitats especials i, en general, per a tots aquells que cuiden malalts o persones ancianes.

Els lectors de MEDICINA y COMPASIÓN no sols descobriran com accentuar la seva paciència i compassió, sinó que aprendran a mantenir aquestes qualitats vitals amb menys esforç. I aquells que estiguin a la seva cura se sentiran més segurs, còmodes i amb major capacitat de contribuir amb la seva pròpia recuperació física i espiritual.

“… no es tracta de crear compassió, sinó de permetre, simplement, el procés perquè aquesta es manifesti. Igual que l’aigua és humida o la flama és calenta, la nostra naturalesa essencial és intrínsecament compassiva. Desenvolupar la nostra compassió és una qüestió de permetre-la créixer, de conrear alguna cosa que ja es troba present en nosaltres mateixos.”

CHOKYI NYIMA RINPOTXÉ, fill del gran mestre de meditació Tulku Urgyen Rinpoche, va estudiar durant onze anys en el Monestir de Rumtek, a Sikkin, on va ser assistent personal del setzè Karmapa, qui li va instar a construir un monestir a Kàtmandu (Nepal) des del qual ajudar els estrangers a instruir-se en el budisme tibetà. El seu monestir alberga en l’actualitat a 250 monjos, i és el professor espiritual de molts altres monestirs al Nepal. A més, és autor de nombroses obres sobre filosofia budista i imparteix periòdicament cursos sobre “Medicina i compassió” en centres d’espiritualitat de Califòrnia, Dinamarca i Àustria.

DR. DAVID R. SHLIM va ser metge voluntari de la “Himalayan Rescue Association”. Es va instal·lar al Tibet en 1983 per a treballar com a director mèdic del Centre Clínic de Medicina del Viatger, a Kàtmandu, on durant quinze anys va absorbir les ensenyances del budisme tibetà i va aconseguir fama internacional per les seves recerques sobre les malalties que afecten els viatgers. La seva amistat amb Rinpotxé li va portar als cursos de “Medicina y Compasión”.