Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

“Pintar Arco Iris” de Tulku Urgyen Rinpotxé

Autor: Tulku Urgyen Rimpoche
ISBN: 978-84-96478-48-0
Edició: 2010
Pàgines: 200
Editorial: Ediciones Dharma

 

“Pintar Arco Iris”. Algunes persones pensen que alguna cosa ha de passar després d’haver practicat meditació durant un temps, igual que ocorre amb els estudis acadèmics, que després de deu o quinze anys s’acaben amb una titulació. Aquesta és la idea que nia en algun racó de la ment d’algunes persones: “Jo puc fer que això succeeixi! Puc fer la il·luminació!”. Encara que en realitat no pots. No pots fer la il·luminació, perquè la il·luminació és una cosa que no es construeix. Realitzar l’estat despert és una qüestió de ser diligent, permetent que la consciència no dual reprengui la seva estabilitat natural. És difícil aconseguir la il·luminació sense aquesta diligència, sense compromís i sense dificultats.

Tulku Urgyen Rinpotxé

 

“Tulku Urgyen Rinpotxé ha passat molt de temps en ermites a les muntanyes, dedicant molts anys a fer retirs, i ha dut a terme una considerable quantitat d’entrenament en la meditació. Per aquesta raó, presenta la mateixa quinta essència de les ensenyances sagrades exposades pel nostre compassiu Buda Shakiamuni. Parla des de l’experiència, expressant el que ell mateix ha experimentat, ens instrueix per a practicar d’una forma completa i lliure d’errors. Aquestes ensenyances estan saturats d’instruccions directes essencials i són úniques”.

Chokyi Nyima Rinpotxé

L’objecte últim de la realització: l’estat natural de la ment, sense errors i exactament tal com és, no requereix ser buscat en cap altre lloc, perquè és present dins de nosaltres. Despertem en experimentar el que sempre ha estat present en nosaltres. No obstant això, l’estabilitat d’aquest excels estat d’unitat no es pot obtenir independentment dels mitjans hàbils i el coneixement. Els mitjans són la conducta adequada, el coneixement és la visió. Com que el propòsit veritable del comportament espiritual és suavitzar el nostre caràcter rígid, hem d’unificar la visió i la conducta. Les pràctiques d’acumulació i purificació estan dissenyades per a facilitar això. Aquests són els assumptes que tracta Tulku Urgyen Rinpotxé en aquest llibre.

 

Tulku Urgyen Rinpotxé

(Tibet oriental 1920. Nagi Goma, Nepal 1996). Gran mestre de dsogchen, practicant tant del llinatge kagyu com ñingma, va romandre vint anys de retir havent realitzat quatre vegades el retir tradicional de tres anys. Va ser reconegut com una emanació del principal deixeble de Padmasambhava. Va ser molt pròxim al llinatge dels Karmapas des del segle XIV. Ha transmès el llinatge del dsogchen desum tant a Sa Santedat el XVI Karmapa com a Dudjom Rinpotxé. És autor de “Repetir las Palabras del Buda”.