Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

«La atención como estado interior» de Xavier Puigdevall

Autor: Xavier Puigdevall
ISBN: 978-84-930980-6-3
Edició: 2017
Pàgines: 194
Editorial: Idea Equipo Editorial

 

“La atención como estado interior”.

El Mestre en meditació Xavier Puigdevall ens proposa, amb aquest llibre, una aventura: la que ens conduirà al nostre ser més íntim i essencial, a partir del descobriment de l’atenció i la meditació.

Amb les eines del cos, la respiració conscient, el buidatge de la ment i la concentració, i acompanyats pel coneixement i la saviesa de les sis tradicions espirituals (budisme, cristianisme, sufisme, hinduisme, holisme i xamanisme), podem recórrer el camí del saber i la compassió per a retrobar aquell ésser creatiu, intuïtiu i únic que som cadascun de nosaltres.

Fidel a una actitud investigadora que, des de l’eclecticisme, li ha permès aprofundir en una espiritualitat que vola alt sense deixar de tocar de peus a terra, l’autor, mestre en meditació i director de la Escola de l’Ésser, ensenya que per a aprendre a ser cal deixar a un costat aquesta actitud de transcendència, que a tants enlluerna, i aprofundir en l’atenció fins a fer d’ella un estat interior. Aquest llibre mostra un camí per a aconseguir-ho i recorre també la senda que, per a això, han traçat des de sempre les més significades tradicions espirituals.

«Hi ha una saviesa mil·lenària en la pràctica de la meditació, que descriu un estat d’atenció i concentració, però és en la senzillesa on es troben les respostes. No es tracta de creure, sinó de practicar per a obtenir resultats, reconèixer la certesa i constatar la seva eficàcia i beneficis. La meditació és una cosa absolutament natural, naixem en ella i creixem cap a ella».

Xavier Puigdevall