Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

«El libro tibetano de la vida y de la muerte» de Sogyal Rinpotxé

Autor: Sogyal Rimpoché
ISBN: 978-84-7953-903-0
Edició: 2015
Pàgines: 544
Editorial: Urano

 

“El libro tibetano de la vida y de la muerte”.

En aquest exhaustiu treball, el mestre de meditació budista i conferenciant internacional Sogyal Rinpotxé combina la mil·lenària saviesa del Tibet amb la recerca moderna sobre la mort, els moribunds i la naturalesa de l’univers. El Llibre Tibetà de la Vida i de la Mort exposa amb claredat i un rigor sense precedents la majestuosa visió que ens ofereix el Llibre Tibetà dels Morts. Sogyal Rinpotxé presenta unes pràctiques senzilles i alhora poderoses de la tradició tibetana, assequibles a qualsevol persona sigui com sigui la seva religió o tradició cultural perquè pugui transformar la seva vida, preparar-se per a la mort i ajudar als moribunds.

Rinpotxé ens mostra l’esperança que existeix en la mort, i com podem anar més enllà de la negació i la por per a descobrir allò que hi ha en nosaltres que sobreviu a la mort i és immutable. Així mateix, presenta una introducció lúcida i completa a la pràctica de la meditació, al karma i a la reencarnació, i als desafiaments i recompenses del camí espiritual. Aconsella com cuidar als moribunds amb amor i compassió, i com oferir-los ajuda espiritual.

Rinpotxé presenta la seva pròpia visió de les experiències properes a la mort des del punt de vista tibetà. Explica detalladament els «bards», estats de consciència posteriors a la mort que han fascinat i inquietat a artistes, psicòlegs, científics, metges i filòsofs occidentals des de la publicació del Llibre dels Morts, l’any 1927.

El Llibre Tibetà de la Vida i de la Mort no és només una obra mestra espiritual, sinó també un manual, una guia, un llibre de consulta i una font d’inspiració sagrada. Ha estat escrit per a instar els lectors a iniciar-se en el camí cap a la il·luminació i d’aquesta manera convertir-se en «servidors de la pau», que treballen en el món amb entusiasme, saviesa i compassió, i participen així en la salvaguarda del futur de la Humanitat.

Pròleg del Dalai Lama