Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

“Compasión intrépida” de Dilgo Khyentse Rinpotxé

Autor: Dilgo Khyentse Rimpoché
ISBN: 84-86615-45-1
Edició: 1994
Pàgines: 140
Editorial: Ediciones Dharma

 

“Compasión Intrépida”. Kyabje Dilgo Khyentse Rinpotxé, l’extraordinària vida del qual va concloure al setembre de 1991, va ser un dels principals poetes, erudits, filòsofs i mestres de meditació de les tradicions de Mahayana, Mahamudra i de la Gran Perfecció del Budisme Vajrayana. Va ser summament respectat per milers d’estudiants a Tibet i al voltant del món.

L’ensenyança que aquí s’exposa és l’Entrenament de la Ment en Set Punts, portada al Tibet pel mestre indi Atisha. Aquesta ensenyança és el cor de tota la pràctica del budisme tibetà. En ella està condensat el compassiu camí cap a la Il·luminació en instruccions practiques que permeten usar totes les circumstàncies de la vida ordinària.

Khyentse Rinpotxé va donar aquest comentari a Dordonya, França, durant la seva última visita a Occident. En ell parla d’una forma directa, inspirant-se en l’experiència i pràctica de tota la seva vida. El fet que Rinpotxé hagi deixat aquest món afegeix major intensitat a les seves paraules, que molts estudiants consideren com el seu regal de comiat.