Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

“Consejos esenciales” de Dudjom Rinpotxé

Autor: Dudyom Rimpoché
ISBN: 978-84-96478-08-4
Edició: 2007
Pàgines: 115
Editorial: Ediciones Dharma

 

“Consejos esenciales”.

«Si aconseguiu controlar la vostra ment, llavors, encara que estigueu a punt de morir, entendreu que aquesta impressió de morir es deu únicament a un determinat pensament, però que la naturalesa de la ment està més enllà del naixement i la mort. Seria meravellós si poguéssiu adquirir aquesta confiança.
Així doncs, atresoreu aquesta instrucció petita i essencial en el vostre cor. Aquesta convicció i confiança és el que denominem Dharma; les qualitats internes que obteniu. Si dubteu i penseu que el Dharma és una cosa aliena a vosaltres, concebut per un altre ésser, no us serà de cap benefici. En comptes d’això, feu-vos un favor i sortiu del samsara

Dudyom Rinpotxé (1904-1987)

Va sortir del Tibet durant la diàspora tibetana i es va exiliar a l’Índia, on va ser designat cap de l’escola Ñingmapa pel Dalai Lama. Va dedicar tota la seva vida a mantenir vives i accessibles els ensenyaments budistes per als tibetans exiliats a l’Índia, Bhután i Nepal. També va viatjar i va ensenyar extensament per Europa, Amèrica del Nord i Àsia. En 1980 va fundar un centre d’ensenyaments i meditació en la Dordogne, França, on va viure fins a la seva mort. És considerat com un dels grans mestres de la tradició budista del Tibet.