Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

«El arte de la compasión» de S.S. XIV Dalai Lama

Autor: S.S. XIV Dalai Lama
ISBN: 9788499087252
Any: 2019
Pàgines: 144
Editorial: Debolsillo

 

“El arte de la compasión. La práctica de la sabiduría en la vida cotidiana“.

Diem compassió a la capacitat de sentir-nos propers al dolor dels altres i la voluntat d’alleujar les seves penes. Sa Santedat el Dalai Lama, bon coneixedor dels dons però també de les limitacions de l’esperit humà, ens proposa un nou camí cap a l’amor al proïsme a través de l’estudi de tres textos sagrats de l’antiguitat, i ens ensenya a temperar les nostres emocions i sentiments gràcies a la meditació.

El budisme defineix la compassió com el desig que tots els éssers quedin lliures de sofriment. Malauradament, acabar amb la misèria del món no és a les nostres mans. No podem carregar aquesta tasca sobre les nostres espatlles, tampoc disposem d’una vareta màgica que transformi l’aflicció en felicitat. L’única cosa que podem fer és desenvolupar aquesta virtut en la nostra ment i a partir d’aquí ajudar al fet que els altres facin el mateix.

 

A l’agost de 1999, Sa Santedat el Dalai Lama va ser convidat pel Centre “Tibet i la Fundació Gere” a donar una sèrie de xerrades a Nova York. Aquest llibre és el testimoniatge escrit d’aquestes xerrades. En les pàgines que segueixen, Sa Santedat el Dalai Lama ens ensenya a obrir el cor i desenvolupar un sentiment de compassió autèntic i durador cap a tots els éssers.

La vida de Sa Santedat constitueix una prova de la capacitat d’obrir el seu cor. El seu aprenentatge espiritual va començar quan era només un nen i, després de ser reconegut als dos anys com la reencarnació del tretzè Dalai Lama, va haver d’abandonar la seva llar al nord-est del Tibet per a traslladar-se a Lhasa, la capital. Va accedir al poder temporal del Tibet als setze anys, i les seves creences sobre la no violència i la tolerància van haver de suportar la més dura de les proves quan l’exèrcit comunista xinès va envair brutalment el seu país. Va fer tot el que va poder per protegir la seva gent i mantenir als agressors a ratlla, sense abandonar els seus estudis i la pràctica del camí del Buda cap a la salvació.