Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

«Repetir las palabras del Buda» de Tulku Urgyen Rinpotxé

Autor: Tulku Urgyen Rimpoche
ISBN: 84-86615-82-8
Edició: 2002
Pàgines: 124
Editorial: Ediciones Dharma

 

“Repetir las palabras del Buda”. La visió d’aquest gran mestre de dsogchen és que el cor de les ensenyances del Buda se centra en “permetre que la confusió reneixi com a saviesa” reconeixent l’estat despert que ja és present en cada individu. En aquest llibre, l’autor, un dels grans mestres de meditació de la tradició karguiu, exposa el camí a la Il·luminació, que és senzillament el descobriment gradual d’aquest estat despert. Amb la benevolència i brillantor d’un ser realitzat, Rinpotxé il·lustra els punts essencials de la pràctica espiritual, inseparable de la vida quotidiana, d’una forma lúcida i amb humor.

“La budeidad no és una cosa que es troba fora de nosaltres. No és “alguna cosa”, que de manera màgica, descendeixi sobre tu i et transforma en un buda. El fonament per a despertar a la Il·luminació és experimentar el buda en tu mateix. Les qualitats d’un buda il·luminat no són les seves qualitats, són les qualitats de la naturalesa búdica manifestant-se en tot el seu esplendor. Nosaltres també posseïm el mateix potencial, però està amagat, romanent adormit”.

“Com més reflexiono sobre el darma, més meravellat estic. Els ensenyaments del darma són sorprenents! És com una veritable herència que podem rebre. Normalment, el tipus d’herència que rebem, quan mor un home de negocis, ens ajuda a fer diners per a cuidar del nostre cos, no és cert? Aquestes són les instruccions per a perpetuar el samsara (el món condicionat i limitat). Però el que el Buda ens ha deixat i ens ha transmès són les instruccions sobre la manera de buidar el samsara. Això és una cosa increïble!”.

Tulku Urgyen Rimpoché (1920- 1996), ha estat un dels grans mestres de meditació tibetans, amb un gran reconeixement per la seva personal aportació a les ensenyances sobre el mahamudra i el dsogchen.

El seu monestir a la vall de Kathmandú. la Nagi Gompa Hermitage, ha estat un gran centre d’aprenentatge on 300 monjos han romàs de retir durant 20 anys sota la seva supervisió. El seu mètode, que sorgeix de les instruccions de la seva pròpia experiència, té com a objectiu dirigir al meditador cap a la naturalesa essencial de la seva pròpia ment, mostrant la senzillesa de l’estat despert que permet tenir accés a aquesta essència, la ment de saviesa del Buda.