Asociación Bodhicitta

Escola de l'Ésser

Mediateca Meditativa

Enciclopedia de Dharma

Gyalwe Lodrö de Dre

Gyalwe Lodrö de Dre

(Tibetà འབྲེ་རྒྱལ་བའི་བློ་གྲོས་)

 

 

Gyalwe Lodrö de Dre va començar sent Gönpo, un assistent de confiança del rei Trisong Deutsen. Més tard es va convertir en un dels primers tibetans a ser ordenat monjo i va rebre el nom de Gyalwe Lodrö.

Va viatjar a l’Índia i, després d’aprendre sànscrit, va estudiar amb Humkara, un dels Vuitanta-quatre Mahasiddhas. Es va convertir en un erudit de la traducció i va aconseguir la realització després de rebre la transmissió de Humkara.

Gyalwe Lodrö de Dre

Gyalwe Lodrö va rebre de Padmasambhava els ensenyaments orals que concedeixen l’alliberament de totes les tendències samsáricas i atorguen l’elixir interior de la joventut.

Per a demostrar l’eficàcia del budisme, en l’enorme botiga de cotó que havia estat muntada per als debats amb els Bonpos, va capturar animals salvatges i els va munyir.

A través de la meditació sobre la naturalesa de la ment que abasta tots els regnes i acull a tots els habitants, Gyalwe Lodrö va rescatar a la seva mare i a molts altres dels regnes de la mort dels Yamarajas, i va realitzar la proesa de transformar un zombi en or massís, part del qual es va revelar posteriorment en termes. Va guardar aquests termes en coves i estàtues on diversos tertones els van descobrir més tard.

Per mitjà de la pràctica amb Yangdak Heruka, va adquirir la facultat revitalizadora de la longevitat i va viure en boscos i muntanyes, on va practicar els ensenyaments i les va transmetre a uns altres al llarg de més de 300 anys. Va aconseguir el nivell vidyadhara de longevitat i es creu que va viure fins a l’era de Rongzom Pandita Chokyi Sangpo (རོང་ཟོམ་ཆོས་ཀྱི་བཟང་པོ) (1012-1088), a qui va impartir ensenyaments.

Ensenyances per a aprofundir

 

 

 

Crèdits

Compilat, traduït i editat per l’equip de traducció de l’
Asociación Bodhicitta Escola de l’Ésser amb base a la següent bibliografia:
(1) The Life and Liberation of Padmasambhava. Padma bKa’i Thang, transcrit per Yeshe Tsogyal i redescobert per Terchen Urgyen Lingpa. (Trad. a l’anglès per Kenneth Douglas i Gwendolyn Bays) Dharma Publishing: 1978, p. 578.
(2) Gyalwe Lodrö of Dre en: Dharma Dictionary
(https://rywiki.tsadra.org/index.php/gyalwe_lodro_of_dr%C3%A9);
(3) Dre Gyalwe Lodrö en: Masters of Meditation and Miracles, Lives of the Great Buddhist Masters of l’Índia and Tibet. Tulku Thondup. Shambala, South Àsia Editions: 2002 p. 107.
Publicat en l’Enciclopèdia de Dharma al febrer de 2023.

Aquest mantra de vint-i-sis síl·labes pertany al Tantra arrel  de Mañjuśrī .
Quan es col·loca dins d’algun text, prevé que la persona que trepitgi
o passi per sobre d’aquest text, acumuli  karma negatiu.